Justunittrust | Hadiah Valentine ?
1352
post-template-default,single,single-post,postid-1352,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Hadiah Valentine ?

Hadiah Valentine ?

..

Salam February.

Bulan yang dikatakan penuh kasih sayang dan romantik. Bulan yang bunga-bunga melalui kadar inflasi yang mendadak. Bulan yang pasangan kekasih pening kepala fikir nak beli present apa (Apa kata tahun ini beri present Unit Trust Investment kepada pasangan anda ? Minima pelaburan permulaan hanya RM1,000. Dan setiap tahun tatkala Valentine menjelma, buatlah tambahan seminima RM100 sahaja). Menariknya setiap pelaburan – boleh buat “JOIN AKAUN” milik bersama, bolehlah buat tabungan untuk belanja perkahwinan, sambut anniversary dll.

Apa-apa pun, sekiranya kasihkan diri anda dan pasangan anda, silalah segera buat pelaburan dan simpanan agar hari tua anda dan pasangan bahagia dan kurang stress !

Kelmarin saya conduct workshop “Sweet Spot – EPF Sales”

Sepertimana yang kita lihat (download diagram 1 disini dan diagram 2 disni) E*F-Unit Trust Investment sebahagian dari pelan persaraan. Indahnya disini, tak perlu keluarkan duit cash – gunalah wang tabungan E*F (Compulsory Provident Fund) yang sedia ada. Mengikut kiraan dan terma CPF, habis-habis tinggi pun dalam sekitar 30% yang dilaburkan. Inilah pelaburan yang meraih melebihi 50% untuk 3 tahun. Selebhnya akaun 1 dan 2 memang tinggal di CPF meraih pulangan 6% setahun (lebih kurang 18% lebih 3 tahun).

Lihat disini – if invest RM10,000 pada pulangan 12% Unit Trust —> dalam 20 years amount pelaburan hampir RM100,000 !

If biar di CPF pada pulangan 6% —> amaun jadi lebih sikit dari RM20,000.

[lain-lain forecast disertakan – FD (deposit bank) dan ASB

Pengiraan amaun yang layak invest di Unit Trust seperti pengiraan dibawah.

Amnya, lihat umur sekarang dan amaun simpanan asas (perlu dibiar di CPF).

Amaun CPF Akaun 1  TOLAK simpanan asas = amaun yang boleh labur (dalam 5 ansuran).

Perlu tahu lebih ?

Contact Jas +017-3104 171 dan attend lah workshop-workshop kami di Cheras dan Shah Alam. Marilah melabur dengan bijak ! Melaburlah untuk hari-hari akan datang anda…

No Comments

Post A Comment